Sömn


Åhh jag sov som en prins i natt, en prins som sover bra.
Köpte ett nytt täcke, orört av alla förutom mig nu. Å det är det skönaste täcket som finns!



Jag tror fukt har förstört min kamera på mobilen

Damhockey, Bara trams?




Enligt Jonas Fahlman skall vi kasta ut damhockeyn ur os för att de inte håller "måttet" eller att de blir pinsamt att titta på. Vidare hävdar densamma att det inte är nått inlägg till könsdebatten. Nähä? Vad är det då?.

Canada och Usa som damhockeylag storspelar, visst många andra lag har svårt och hänga med men vilka resurser får då damhockeyn? Framförallt i sverige. det satsas nästan ingenting här på damhockey. I Växjö vill de inte tillåta damerna att kvalificera till Riksserien för att det blir för dyrt, Vilket aldrig hade hänt om det varit ett herr hockeylag.

Han nämner inget om vad jag kan se vilken ålder vi har på våra damkronor, att de flesta är unga i tonåren och inte alls har lång erfarenhet av att spela, Vad kan det bero på då? Kanske att det är omöjligt för damhockey spelare att leva på hockey så att de måste jobba med annat på sidan om och därav slutar spela efter en tid.

Och att hävda att Tre kronor herrar fick 2 dagars förberedelse för os medans damhockeyn fick 100 dagars läger som enligt fahlman inget gav. Ja men låt oss då igen titta på erfarenheten på spelarna. Vilka det satsas på vilka får mång miljon belopp i löner?

Jag kan dock hålla med Fahlman om att en del regler inom damhockeyn såsom förbud mot vissa tacklingar är oerhört löjligt. Det är som skillnaden i dam och herrbrottning. De bör va lika regler för alla.
Men att påstå att vi ska kasta ut damhockeyn ur os är ännu mer skammligare och oerhört omoget. Gillar inte Fahlman damer som spelar hockey kan han byta kanal istället eller kanske försöka införa schack i vinterspelen




Källa: http://www.hockeykanalen.se/1.1522702/2010/02/22/fahlman_kasta_ut_damhockeyn_ur_os

Twilight

Låt mig ge er en inblick i twilight.
Boken är skriven av en kvinna som är, kvinnohatande abbort motståndare och likadera mormon.

Och hur kan jag säga det?
Jo för att flickan är inte kapabel till någonting så länge ingen man är där för att hjälpa henne.
Han kanske råkar döda henne, men vad gör de? Han älskar ju henne. Så budskapet till småflickor är att det gör inget om han gör dig illa så länge han älskar dig.

Min åsikt om filmen den första då är väl att som film är den okej förutom att vampyrerna är fail...




Vem har rätt?

Vilken bok är sann, och vilken har rätt?. Vem kan bestämma över en annan person hur den ska vara och inte vara.
De tankarna far nu igenom mitt huvud.

Jag kan vara en översittare och ta i med för hårda ord om någon beter sig på ett "olämpligt sätt" enligt mina värderingar. Dock jobbar jag med det, att lära mig acceptera andra och derass egenheter, som jag egentligen Tycker så mycket om.
Det är inte fel att vara den du är. Ser du fel i dig, som du vill ändra? ja gör de gärna. Vill du inte? ändra dem inte då.

Att analysera varje situation om den är rätt eller fel har iaf en tendens att få mig att gå i cirklar å spinna. När gör jag rätt? när gör jag fel?
Vad är rätt i denna situation, sak jag prata med dig? ska jag ignorera dig. Allting är ett spel eller de blir de för oss som knäckte koden och såg spelet. Då går vi på en tunn tunn tråd, Varje situation kan vara värd guld.

Detta att vilja nå toppen kan göra dig galen, det gäller att våga å detta ser ut som svammel som bara jag och du kommer att förstå.


Strandad

Tog mig ut i snöstormen idag och cyklade till mor å far, Men min cykel är allergisk mot snö så den havererade när jag skulle hem. Så jag blev strandad. Nu sitter jag här å väntar på morgondagen så jag kan åka hem till mitt.
Nu känner jag för första gången att detta inte är hem längre på de sätt som det en gång var.

Visst är det skönt å komma hit, men det är ändå inte den känslan som det var. Men jag tror det är bra, de bevisar att jag utvecklas å växer i sinnet.

Jag funderar på att lämna min hemstad, testa på nya marker, men det beror på en liten detalj men vi får se. Annars hänger jag på Anki å jobbar i norge, Det vore bra att testa på något nytt.


Lite om jämnställdhet

Idel män i skolämnet historia (Copy pastat)

Enbart mannen är styrande och norm i skolans historieböcker. I fyra granskade läroböcker namnges 62 kvinnor och 930 män. I en nämns ingen svensk kvinna vid namn efter Ulrika Eleonora, vars regering tog slut 1720. (TT)

Mannen är styrande och norm i skolans historieböcker. I fyra granskade läroböcker namnges 62 kvinnor och 930 män. I en av dessa nämns ingen svensk kvinna vid namn efter Ulrika Eleonora, vars regering tog slut 1720.

 

Det är Delegationen för jämställdhet i skolan som granskat läromedel i historia och slutsatserna presenteras av professorerna och rapportförfattarna Ann-Sofie Ohlander och Ebba Witt-Brattström på Dagens Nyheters debattsida. Två historieböcker för grundskolan, två för gymnasiet och en lärarhandledning har granskats.

 

I de över 550 arbetsuppgifterna till en bok är Kalmarunionens drottning Margareta den enda namngivna kvinnan. Däremot finns flera hundra mansnamn, från Nebukadnessar till Fredrik Reinfeldt.

 

Böckerna ägnar stor uppmärksamhet åt män inom filosofi och vetenskap. En enda bok nämner en kvinna - matematikern Hypatia. Dubbla nobelpristagaren Marie Curie finns inte med någonstans.

 

Också delar med mer generell karaktär handlar i praktiken enbart om män. När kvinnor nämns är det ofta som bihang till män, vanligen hustrur.

 

I lärarhandledningen föreslås att pojkars intresse för historia ska väckas genom läsning av Robin Hood eller filmer om indiankrig. Hur flickors intresse ska väckas framgår inte.

 

Man måste på allvar ställa frågan hur skolelever påverkas av att få historien presenterad som en aldrig ifrågasatt och diskuterad manlig angelägenhet och som dessutom har sexistiska och förnedrande inslag, skriver rapportförfattarna. (Copy pastat)

 

Ursprung http://norran.se


Maskerad ball 20/2 - 2010

Vill verkligen gå på denna, nu på lördag. Någon som vill gå med mig? Dock har jag en som jag vill fråga.




Hjärtans dag

Solen sken i morse, värmen lyste med sin närvaro. En kaffe hos grannen stannis skulle sitta fint tänkte jag. Så jag vandrade dit, å insåg att det går att göra snöbollar idag :). Mycket fin morgon.

Jaha då var det alla hjärtan dag igen. Vilken jag spenderade en del av hos mor å far, Sedan tog jag en promenad hem från sätra.
Skönt att vandra,
På vägen fick jag dock en present. Ett halvt hjärta som det stor I <3 love på. Dock inte utan någon person, snarare av moder natur. Den låg där helt plötsligt på marken framför mig.
Så jag tog den!

Jagh ar även sett Monty python and the holy grail idag.

På stan med Kristian Luuk

Jag var på väg från gymmet till café spegeln och mötte Johanna. Vi stegade iväg mot vår destination, då två personer kom gående över vägen, jag tyckte att jag kände igen en av dem men kunde inte placera, De såg båda förvirrade ut och att ha bråttom.
Den ena av dem sa något och då ramlade polleten ner, Jag pekade på han och sa,

Jag "Men är inte du?" (sen fick jag inte fram namnet, de fanns där på tungan men de ville inte riktigt.)
Han "Ja vad heter han nu igen"
Jag "Kristian Luuk vare"
Luuk "Ja, å vad heter du"
Jag "Robert heter jag"
Luuk "Jag heter faktiskt Robert i mellan namn"
Jag "Jasså"
Luuk "Vet ni var Hotell Winn ligger?"
Johanna "Det ligger ditåt *Pekar* Ni har gått förbi det."
Luuk "Så det var åt det hållet? Tackar nu hjälpte ni oss"
Vi "hej då"
Luuk "Hej då"


Det var skoj ändå tycker jag, å möta lite känt folk i gävle.

Detta är vad som sker

Nu ska jag göra ett av mina roliga expereiment igen. Denna gång blir det nykterhet, en till två månader. Anledningen är för att jag vill känna hur mycket bättre träningen tar om jag är nykter.
Så inge mer situps med en öl i handen :S "inte för att de hänt förr".

Men jag har ju inga problem alls att festa nykter heler nu för tiden, Då jag å min vän munter gör det väldigt ofta. Det är skoj.

Idag hoppas jag på en fika eller att åka pulka eller så. Om nån känner sig manad är de bara att höra utav sig.

Är du Moderat?

Moderaterna genom tiderna:

•1904–1918: Nej till allmän rösträtt.
• 1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.
• 1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.
• 1919: Nej till kvinnlig rösträtt.
• 1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
• 1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.
• 1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
• 1927: Nej till folkskolereform.
• 1931: Nej til sjukkassan.
• 1933: Nej till beredskapsarbete.
• 1934: Nej till a–kassa.
• 1935: Nej till höjda folkpensioner.
• 1938: Nej till två veckors semester.
• 1941: Nej till sänkt rösträttsålder.
• 1946: Nej till fria skolmåltider.
• 1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.
• 1947: Nej till allmänna barnbidrag.
• 1951: Nej till tre veckors semester.
• 1953: Nej till fri sjukvård.
• 1959: Nej till ATP.
• 1960–talet: Ja till apartheid. Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.
• 1963: Nej till fyra veckors semester.
• 1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.
• 1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.
• 1974: Nej till fri abort. Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18 graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.
• 1976: Nej till femte semesterveckan.
• 1983: Nej till löntagarfonderna.
• 1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.
• 1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU. EU–parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.
• 2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom moderaterna.
• 2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning.
• 2006: Nej till gröna jobb.
• 2006: Nej till sex timmars arbetsdag.
• 2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.
• 2006: Nej till höjd a- kassa.
• 2006: Ja till sänkt a-kassa.
• 2006: Nej till höjd sjukersättning.
• 2007: Ja till sänkt sjukersättning.

Av Eldopal (2007-10-22 kl 0:20) /Aftonbladet

Hur många järn i elden har du?

Jag tror det är viktigt att ha många projekt parallelt, om du känner att du orkar. Det har jag ändå, Det är så ja vill leva har jag lärt mig.
Nu är det rätt mycket men på ett väldigt bra vis, Saker går som jag vill :). Omger mig med bra personer och får bra saker utav det.

Häromdagen fick jag veta från min syster Ylva att en lärare från komvux vill ha kontakt med mig så att jag kan slutföra ett ämne, som jag var nära på att slutföra, men konsekvenser av annat gjorde att jag hoppade utav kursen då. Det kommer bli jätte kul, Jag har kontakta henne nu så får vi se hur det blir. En sak är dock säker. Bra blir det, Allt jag tar på blir till guld eller på något annat sätt bra :).

Jag duger

Kom å tänka på lite nostalgi eller vad man ska kalla det. Vi hade den här figuren "Jag duger" i skolan. Man jobbade för att skapa självförtroende. Dock funkade det inte så bra. Jag tror ingen av oss barn förstod då vad det var vi gjorde.

De satte böckerna i våra händer å mer med de var de inte. Vi fick veta vad figuren hette. Jag tror det är viktigt att ge enkla förklaringar, så att barnen förstår vad det är för något de gör och varför. Så var det med mycket som gjordes då. Massa saker men aldrig en aning till varför eller vad det kunde ge.

Därav glömdes mycket

inte min bild

Lev!

Lev efter det som är nu. Det som var då var då, Det är inte den!, som du är nu..

Jag

Den korta, snygga, tränade, smarta, oförutsägbara, impulsiva, vackra, underbara, påhittiga, älskade jag.

Det är som det är jag tänker på någon å den någon är inte jag... Det var så dumt av mig. Finns det något jag ångrar så är de det...


Det våras för ehh.. mig?

Gymmandet har kommit igång med större allvar, bytte så att säga gym idag, från ett hemma gym till ytterligare ett nytt i vår kära stad. Mycket charmant gym. Vilket gym det är låter jag vara osagt.

På detta gym träffade ja även en vän å en bekant tror jag man kan kalla de, samma person som rekomenderade detta gym, poäng till dig då!

Jag skall se till att få med mig trevliga kompisar som vill träna med mig, då jag älskar att omge mig med en ring utav ca 2-4 personer medans jag tränar. Precis som det skall vara.
75% svett/Träning 25% prat.

Vill passa på att rekommenera en blogg. http://pawriktigt.blogg.se/ <- Det där som gnager är bra

Att fika eller inte?

Skall en överskrift skrivas före ett inlägg eller efter?
Jag skriver mina före, i förebyggande syfte.

Jag skall åtnjuta en kopp kaffe på eller i (välj själv) staden strax med min syster.
Hon ska låna en bok av mig till skolan.

De finns en mindre spiral för tilfället som jag jobbar mig ur.
Egentligen är jag snäll, men ja reagerar på impuls ibland pga av ett invant bettende om hur jag ska betté mig i en viss situation.
Bättre vore om ja kunde betté mig såsom jag vill vara. Jag tycker ju om personen.

I’m coming up on infra-red

I’m coming up on infra-red,
there is no running that can hide you
cause I can see in the dark

I’m coming up on infra-red,
forget your running, I will find you


 


RSS 2.0